Objave‎ > ‎

Hura, imamo atelje!

objavljeno: 10. mar. 2018, 23:31 avtor: Aljoša Križ Lutkovno kulturno društvo Izola   [ posodobljeno 27. mar. 2018, 11:43 ]
V društvu smo februarja, natanko 12.2.2018, dobili ključe našega novega prostora. Končno! Dolgo smo ga čakali! 

Atelje je lep, velik in sončen. Nahaja se na Gregorčičevi 21, v drugem nadstropju. Iz naših oken se razpira pogled na strehe starega mestnega jedra, v jasnem vremenu pa vidimo tudi morje skoraj do Belih skal. Prostor je domač, topel in ogret, tako da nas kljub mrzli zimi ni zeblo.

Ni pa nas zeblo tudi zaradi tega, ker smo morali prostor temeljito počistiti in ga prebeliti. Pred nami so ga namreč imeli keramiki. Prahu in ropotije se je čez leta nabiralo in nabiralo, peč za sušenje keramičnih izdelkov pa je tudi naredila svoje, saj so bile stene močno sajaste in grdo sive.

Zavihali smo rokave, poprijeli za metlo, sesalec, krpe in čistili do onemoglosti. Lotili smo se zidnih razpok in jih zakitali, nato pa vse stene prebelili. V manj kot štirinajstih dnevih je bil prostor čist, dišeč in sveže pobeljen. Čaka nas še opremljanje prostora s kulisami za lutke, z lutkami in vsem, kar spada zraven - drobni detajli, ki bodo še polepšali prostor.

Zdaj pa smo spet pripravljeni za ustvarjalno delo.


  
Aljoša s sesalcem na temnici za razvijanje fotografij, ki bo postala naša pisarna.


Vanja se pripravlja na čistilno akcijo.


Aljoša in Alicija po končanem pleskanju.


Tako je videti atelje, pripravljen za 1. delavnico.