Objave‎ > ‎

Murenček, polžek, lisička in mravljice ... vse pa zverinice iz travnika

objavljeno: 14. dec. 2015, 18:20 avtor: Aljoša Križ Lutkovno kulturno društvo Izola   [ posodobljeno 14. dec. 2015, 18:31 ]


Vrh 6. pravljičnega festivala je bila zagotovo premierna predstava senčnih lutk Zverinice iz travnika, ki je bila izvedena v soboto, 12.12.2015 v Kulturnem domu v Izoli. V predstavi je združenih več pravljic iz zbirke Zverinice iz Rezije, ki jih je zbral in uredil Milko Matičičev in je prirejena za najmlajše otroke. 

Predstavo je režirala Patricija Sosič Kobal, prav tako je zanjo napisala scenarij in tekst. Uglasbil jo je Dean Semolič, likovno podobo, senčne lutke in sceno sta prispevali Aljoša Križ in Martina Ljubič. Predstavo pa so odigrali vsi skupaj. 

Ob spremljavi glasbe in pesmic, so nas murenček, polžki, lisička in mravljice popeljali skozi vse štiri letne čase. Na sceni so oživele senčne lutke tudi s pomočjo svetlobnih efektov in barv, ki so se prelivale, zlivale in mešale med sabo. Pred našimi očmi so se oblikovale nove in nove podobe in ustvarjale iluzijo spreminjanja narave. Velja poudariti, da se likovna podoba od predstave do predstave spreminja in je vsakič drugačna, prav zaradi posebne likovne tehnike, ki jo Martina Ljubič uporablja v času predstave. 

Čestitamo vsem izvajalcem!