Objave‎ > ‎

Napovednik: Jesenske delavnice

objavljeno: 15. maj 2019, 00:04 avtor: Aljoša Križ Lutkovno kulturno društvo Izola   [ posodobljeno 25. maj 2019, 23:46 ]
V društvu Mari o net.te organiziramo delavnice za otroke ali mladostnike s področja lutkarstva, kamišibaj gledališča in pripovedništva.

Delavnice zajemajo izdelavo lutk, lutkovnih scen, izbire zgodb ali zapisovanje lastnih zgodb za lutkovne predstave in vaje za animacijo in nastop v lutkovnih predstavah.

Organiziramo tudi delavnice za izdelavo likovnih listov, izbire ali zapisovanje besedil za kamišibaj gledališče in pripravo preko izbire besedil in vaj pripovedovanja, za pripovedovalske dogodke.

Letos smo uspešno nastopali z najnovejšo predstavo: Kokoška Melonja, v kateri so nastopali samo otroci (mešana skupina od štiriletnikov naprej). Predstava je bila uspešno predstavljena na Srečanju lutkovnih skupin, ki ga organizira JSKD Slovenija.


Nove člane in ljubitelje lutkarstva vabimo, da se nam pridružijo v drugi polovici septembra 2019, ko bomo po poletnem predahu ponovno zagnali lutkovne aktivnosti za naslednje zimsko obdobje. Informacije o tečajih in dejavnostih bodo objavljene v časopisu Mandrač in na naši spletni strani, kjer je delno prikazano delovanje društva v zadnjih letih.Delavnice lutkarstva

Na delavnicah izdelujemo lutke, lutkovne scene, izbiramo zgodbe ali zapisujemo lastne, vadimo animacije z lutkami in lutkovne predstave. Primerne so za otroke in mladostnike.


Delavnice kamišibaj

Na delavnicah izdelujemo likovne liste, izbiramo ali zapisujemo besedila za kamišibaj gledališče. Primerne so za otroke in mladostnike.


Delavnice pripovedništva

Na delavnicah vadimo pripovedovanje za pripovedovalske dogodke. Primerne so za otroke in mladostnike.
Jaz sem Kokoška Melonja.