Objave‎ > ‎

Pravljice danes, 2015

objavljeno: 25. mar. 2015, 09:51 avtor: Aljoša Križ Lutkovno kulturno društvo Izola   [ posodobljeno 25. mar. 2015, 10:59 ]

Članice društva smo bile v preteklem tednu zelo aktivne, kajti sodelovale smo na 18. pravljičnem festivalu 2015. 

Začele smo v četrtek, v Mestni knjižnici Izola smo imele pripovedovalski večer: Iz Istre v Istro okoli sveta. Pripovedovale so: Aljoša Križ, Kristina Menih, Patricija Sosič Kobal. Pripovedovale so ljudske pravljice in se sprehodile po Sloveniji in Istri.

V petek, 22.3.2015, smo si v Ljubljani ogledale lutkovno predstavo Zverinice iz Rezije, bile na dogodku, ki je bil organiziran v spomin dr. Milku Matičičevu, velikemu raziskovalcu in zbiratelju slovenskega pripovednega izročila. Večer smo zaključile s poslušanjem Matičičevih pravljic (pripovedovali so jih: Anja Štefan, Ciril Horjak in Jiri Bezlaj, ob glasbeni spremljavi Boštjana Gombača in Janeza Dovča). 
Dan je bil naporen, toda sproščujoč, ravno prav za še večjo motivacija za izvedbo lutkovne predstave, ki se je odvijala naslednji dan, v Gledališču v Izoli.

Čestitamo Aljoši Križ, Patriciji Sosič Kobal, Nives Kaligarič, Danilu Urdihu in Deanu Semolič za dobro predstavo Ribič in njegova hči.


Zverinice iz Rezije (Igor Cvetko, Jelena Sitar), 
vir: http://www.pravljicedanes.si/index.php/2014/03/zverinice-iz-rezije/