Z našimi lutkovnimi predstavami lahko gostujemo tudi pri vas 

Vsako leto izvajamo predstave in delavnice in pripravljamo nove lutkovne predstave in dogodke, na katerih pripovedujemo stare ljudske pripovedi in pravljice za otroke, mladino in odrasle. 

V letu 2016 praznujemo desetletnico svojega delovanja. V tem času smo se iz majhne skupine navdušencev razvili v društvo, kjer smo se povezali ljubitelji različnih vrst umetnosti. Poleg lutkovnih predstav ponujamo tudi delavnice kreativnega pisanja in glasbene delavnice. Redno sodelujemo na tekmovanjih in za svoje predstave prejemamo številna priznanja. S predstavami gostujemo po Sloveniji in tujini ter se povezujemo z različnimi društvi. Najbolj prepoznavni pa smo po pravljičnem festivalu, ki ga organiziramo in izvedemo v decembru, v Izoli, letos bo že šestič zapored.

Program, ki vam ga v nadaljevanju predstavljamo, je namenjen otrokom, mladini in odraslim, vsem tistim, ki jim je ljub pravljični svet domišljije.

Predstave igramo v jesenskem in zimskem času v Izoli, z veseljem pa vas obiščemo tudi v vašem vrtcu, šoli, krajevni dvorani ali v prostorih vašega podjetja.


LUTKOVNE PREDSTAVE

Trenutek za pravljico je vedno pravšnji in lutke nam ga pričarajo na svojstven način, saj so zelo močan medij izražanja, ki zaobjema prav vse zvrsti umetnosti. Lutka, kot oživljeni predmet pa je tudi terapevtska, saj lahko otrok preko nje izpove svojo najintimnejšo resnico.


Naša najnovejša predstava je predstava ZVERINICE IZ TRAVNIKA, v tehniki senčnih lutk. Zajema tri zgodbe iz zbirke ljudskih zgodb Zverinice iz Rezije. V njej se prepletajo živalski liki, ki poosebljajo človeške lastnosti. Je poučna in zabavna, tako kot so vse zgodbe iz ljudskega izročila. Posebnost predstave je v identičnosti ali izvirnosti, saj na predstavi naša članica slika v živo in s tem ustvarja enkratno, neponovljivo doživetje, vsake predstave na novo.

Predstava traja 28 minut in je primerna za otroke in odrasle.

Predstava RIBIČ IN NJEGOVA HČERKA je priredba Grimmove pravljice Ribič in njegova žena. V zgodbo smo prepletli pridih morske sape in zaobjema današnje življenje, iz katerega smo izpostavili tematiko pohlepa. Dandanes so namreč večini materialne dobrine cilj in namen dela ter ustvarjanja. Če nam je dano le te doseči v neizmerno veliki količini, se pojavi vprašanje, kje je naša meja, da smo zadovoljni in uresničeni. Zgodba ima zaključek v preseganju želje po uspehu v materialnem svetu, ker nam le ta ne da smisla življenja, omogoča pa nam le pot do duhovnih resnic, ki človeka izpolnjujejo z ljubeznijo, mirom in iskreno radostjo do vsakega novega dne. 
Znani misleci so vselej govorili: »Revščina ni v rokah, temveč v srcu.«

Predstava traja 35 minut in je primerna za otroke (3+) in odrasle.


Odlomek iz predstave si lahko ogledate na:
Predstava OČI NA DREVESU, senčne lutke traja 20 minut in je namenjena otrokom (7+) in odraslim. Za predstavo je potrebno zatemnjeno prizorišče.

ZVEZDICA ZASPANKA je lutkovna predstava ročnih lutk, traja 40 minut in je namenjena za otroke (3+).

HIŠICA IZ KOCK IN MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON, lutkovna predstava ročnih lutk, traja 25 minut in je namenjena otrokom (2+).

PRIPOVEDI

KRUHEK JE ŠEL PO SVETU je animirana pripoved, traja 25 minut in je namenjena otrokom (3+).

ŠAVRINKA PLAVKA je animirana pripoved, traja 35 minut in je namenjena otrokom (7+).

VŽIGALNIK je animirana pripoved, traja 30 minut in je namenjena otrokom (4+).

MUCA COPATARICA je animirana pripoved, traja 7-10 minut in je namenjena najmlajšim otrokom (0-3).

HIŠICA IZ KOCK je animirana pripoved, traja 7-10 minut in je namenjena najmlajšim otrokom (0-3).

KAMEN, KI JE SRCE IMEL je animirana pripoved, namenjena najmlajšim otrokom (0-3+).

Kontakt:


Patricija Sosič Kobal:


- mobilni telefon: 031 817 460

- elektronska pošta: patricija.sosic@gmail.com


Aljoša Križ:


- mobilni telefon: 031 534 815

- elektronska pošta: aljona.morje@gmail.com